Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/3917
Title: Лікування прогресуючої трубної вагітності метотриксатом і наступна реабілітація хворих із використанням кріоконсервованої плацентарної тканини
Authors: Демиденко, Олексій Дмитрович
Keywords: позаматкова вагітність
метотрексат
кріоконсервована плацентарна тканина
імунний статус
відновлювальна терапія
Issue Date: 2002
Citation: Демиденко О. Д. Лікування прогресуючої трубної вагітності метотриксатом і наступна реабілітація хворих із використанням кріоконсервованої плацентарної тканини : автореферат дис. ... канд. мед. наук : 14.01.01 – Акушерство та гінекологія / О. Д. Демиденко ; Харк. держ. мед. ун-т. – Харків, 2002. – 20 с.
Abstract: Дисертація містить результати клінічних досліджень жінок із прогресуючою трубною вагітністю, які перенесли консервативне лікування за допомогою метотрексату. Також у роботі застосований новий підхід до реабілітації хворих, що полягає в використанні кріоконсервованої тканини плаценти. У результаті проведеного лікування ектопічної вагітності за допомогою метотрексату доведено, що найбільш ефективним з існуючих способів його введення є лапароскопічний. Ґрунтуючись на клінічних даних, у дисертації вироблені критерії добору хворих для консервативного лікування прогресуючої трубної вагітності за допомогою метотрексату. Вперше пацієнтам з позаматковою вагітністю проведене імунологічне обстеження. Встановлено, що у хворих після лікування метотрексатом відбувається пригнічення всіх ланок імунітету, що обґрунтовує застосування в реабілітаційному періоді кріоконсервованої тканини плаценти. У хворих після імплантації плаценти резорбція плодового яйця, нормалізація рівня хоріонічного гонадотропіну й відновлення менструальної функції відбувається активніше, ніж у пацієнток із застосуванням традиційної відновлювальної терапії. Приведені в дисертації результати досліджень показують, що включення в комплексну терапію хворих із позаматковою вагітністю трансплантації кріоконсервованої плацентарної тканини, має більш виражену коригувальну дію, чим традиційне відновлювальне лікування.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/3917
Appears in Collections:Автореферати дисертацій. Акушерство та гінекологія
Наукові праці. Кафедра акушерства, гінекології та дитячої гінекології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aref.rtf215,09 kBRTFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.