Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32736
Title: Клінічне значення гомоцистеїну та вісфатину у хворих на цукровий діабет 2 типу жінок в пре- та постменопаузі в поєднанні з остеоартрозом
Authors: Черпіта, Валентина
Keywords: гомоцистеїн
вісфатин
остеоартроз
менопауза
2023у
Issue Date: 2023
Citation: Черпіта В. О. Клінічне значення гомоцистеїну та вісфатину у хворих на цукровий діабет 2 типу жінок в пре- та постменопаузі в поєднанні з остеоартрозом : дис. д-ра філософії : 222 – Медицина (Внутрішні хвороби) / В. О. Черпіта ; Харківський національний медичний університет. – Харків, 2023. – 200 с.
Abstract: Дана дисертаційна робота присвячена вивченню клініко-амнестичних особливостей жінок постменопаузального віку із простеженням змін параметрів обміну ліпідів, вуглеводів, кальцієво-фосфорного обміну, з оцінкою функціонального стану колінних суглобів та їх структурних змін; з вивченням клінічних проявів менопаузи та визначенням рівнів естрадіолу; з дослідженням вмісту адипокіну вісфатіну та гомоцистеїну для знайдення ймовірних нових предикторів виникнення раннього остеоартрозу (ОА), відтворюючи основну мету проведеної роботи: оптимізація діагностики та лікування жінок в пре- та постменопаузі, хворих на цукровий діабет 2-го типу (ЦД-2) в поєднанні з ОА шляхом вивчення клінічного значення гомоцистеїну та вісфатіну.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32736
Appears in Collections:Дисертації. Внутрішні хвороби
Наукові праці. Кафедра акушерства та гінекології № 3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дисертація Черпіта В.О _1 (1).pdf4,64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.