Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30065
Title: Визначення факторів ризику розвитку гіпертрофії міокарда лівого шлуночка у хворих на артеріальну гіпертензію з супутнім цукровим діабетом 2 типу
Authors: Біловол, Олександр Миколайович
Дунаєва, Інна Павлівна
Keywords: цукровий діабет 2 типу
артеріальна гіпертензія
гіпертрофія міокарда лівого шлуночка
кардіоваскулярний ризик
Issue Date: 2021
Citation: Біловол О. М. Визначення факторів ризику розвитку гіпертрофії міокарда лівого шлуночка у хворих на артеріальну гіпертензію з супутнім цукровим діабетом 2 типу / О. М. Біловол, І. П. Дунаєва // Scientific Collection «Interconf». – 2021. – № 62: Proceedings of the 9 th International Scientific and Practical Conference «Scientific Research in XXI Century» (Ottawa, Canada, June 18–19, 2021). – Ottawa : Methuen Publishing House, 2021. – Р. 361–365.
Abstract: Метою даної роботи стало визначення факторів ризику розвитку гіпертрофії міокарда лівого шлуночка (ГМЛШ) у пацієнтів з артеріальною гіпертензіею (АГ) та супутнім цукровим діабетом 2 типу (ЦД2). У хворих на АГ з супутнім ЦД 2 і ГМЛШ у порівнянні з пацієнтами з АГ,ЦД 2 за відсутності ГМЛШ встановлені значущі зміни з боку ліпідного обміну, функції печінки, наявність ожиріння І ступеню Констатовано достовірно більший рівень як систолічного, так і діастолічного артеріального тиску. З метою профілактики розвитку ГМЛШ пацієнти з АГ і ЦД 2 повинні отримувати обов´язковий комплекс заходів, що направлений на зниження маси тіла, призначення адекватної антигіпертензівної терапії, гіполіпідемічні засоби.нзією та супутнім цукровим діабетом 2 типу.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30065
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Біловол, Дунаєва_Визначення факторів ризику.pdf2,19 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.