Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30056
Title: Аналіз застосування різних антигіпертензивних засобів у пацієнтів з артеріальною гіпертензією, супутнім цукровим діабетом 2 типу та ожирінням (огляд літератури та власні дані)
Authors: Дунаєва, І.П.
Keywords: цукровий діабет 2 типу
артеріальна гіпертензія
ожиріння
раміприл
телмісартан
Issue Date: 2021
Citation: Дунаєва І. П. Аналіз застосування різних антигіпертензивних засобів у пацієнтів з артеріальною гіпертензією, супутнім цукровим діабетом 2 типу та ожирінням (огляд літератури та власні дані) / І. П. Дунаєва // East European Scientific Journal. – 2021. – № 4 (68). – С. 20–25.
Abstract: . Лікування хворих на артеріальну гіпертензію із цукровим діабетом та ожирінням потребує обліку індивідуального ризику ускладнень та застосування відповідної диференційованої тактики, а отже й призначення комплексного лікування лікарськими засобами, що гальмують надмірну активацію ренінангіотензин-альдостеронової системи, зокрема інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту та блокаторів рецепторів ангіотензину ІІ, є найбільш доцільним та обґрунтованим. Так, було проведено порівняльний аналіз застосування різних схем лікування пацієнтів з артеріальною гіпертензією, супутнім цукровим діабетом 2 типу й ожирінням з використанням інгібітору ангіотензинперетворюючого ферменту раміприлу та блокатору рецепторів ангіотензину ІІ телмісартану. Доведено, що включення до стандартної терапії раміприлу або телмісартану має позитивний вплив на структурно-функціональні параметри лівого шлуночка та фракції викиду. Також одночасно визначено нейтральний вплив вказаних препаратів на вуглеводний та покращення деяких складових ліпідного обміну у обстеженої категорії пацієнтів.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30056
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дунаєва _Аналіз застосування.pdf415,2 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.