Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29013
Title: Напрями адаптації курсу «латинська мова та медична термінологія» до вимог спеціальності «технології медичної діагностики та лікування».
Authors: Литовська, Олександра Веніамінівна
Литовская, Александра Вениаминовна
Lytovska, Olexandra
Keywords: ТМДЛ
латинська мова та медична термінологія
Issue Date: 21-May-2021
Publisher: ТНМУ
Citation: Литовська О. В. Напрями адаптації курсу «Латинська мова та медична термінологія» до вимог спеціальності «Технології медичної діагностики та лікування» / О. В. Литовська // Актуальні питання вищої медичної (фармацевтичної) освіти: виклики сьогодення та перспективи їх вирішення : матеріали XVIIІ Всеукраїнської науковопрактичної конференції з міжнародною участю в онлайн-режимі за допомогою системи Microsoft Teams (Тернопіль, 20–21 травня 2021 року) / Терноп. нац. мед. ун-т імені І. Я. Горбачевського МОЗ України. – Тернопіль : ТНМУ, 2021. – C. 304‒305.
Abstract: Спеціальність «Технології лабораторної діагностики та лікування» («ТМДЛ») набуває усе більшої популярності серед абітурієнтів медичних закладів вищої освіти. Курс латини є неодмінно складовою першого року навчання студента-медика, зокрема майбутнього спеціаліста з лабораторної діагностики. Сучасні вимоги до вищої освіти передбачають усе більшу фахову спеціалізацію, що має запроваджуватися від самого початку навчання. Оглядаючи плани дисципліни «Латинська мова та медична термінологія» для спеціальності «ТМДЛ» в більшості українських зво, можна помітити, що для них характерне ущільнення еталонної програми для спеціальності «Медицина». Тобто зберігається та-сама послідовність: анатомічна−клінічна−фармацевтична термінологія, однак вкладена у меншу кількість годин. Це свідчить про те, що повномасштабна адаптація до потреб здобувачів освіти саме з цієї спеціальності досі не відбулася.
Description: методика викладання
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29013
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра латинської мови та медичної термінології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Литовська_тези.docxметодологія11,23 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.