Досвід підготовки лікарів-інтернів за спеціальністю «Загальна практика – сімейна медицина» з розділу «Педіатрія» на кафедрі педіатрії № 1 та неонатології

Thumbnail Image

Date

2018-04-11

Authors

В'юн, Валерій Васильович
Гончарь, Маргарита Олександрівна
Сенаторова, Ганна Сергіївна
Тельнова, Лариса Григорівна
Логвінова, Ольга Леонідівна
Муратов, Георгій Рафікович
Кондратова, Ірина Юріївна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Кафедра педіатрії №1 та неонатології налічує майже 50-річний досвід навчання лікарів-інтернів за фахом «Педіатрія». За цей час підготовлено до самостійної практичної діяльності понад 800 молодих спеціалістів. З 2009 кафедра проводить підготовку лікарів-інтернів за фахом «Неонатологія» (підготовлено 20 лікарів неонатологів). З 2015 року на клінічних базах кафедри навчаються лікарі-інтерни зі спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина» за курсом «Здоров’я дитини». Для навчання лікарів-інтернів використовуються бази кафедри: КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня» (ОДКЛ), КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня-центр екстремальної медичної допомоги і медицини катастроф – Регіональний перинатальний центр», Обласний клінічний перинатальний центр, КЗОЗ «Міська дитяча поліклініка №2», КЗОЗ «Обласний спеціалізований дитячий будинок №1».

Description

Keywords

лікарі-інтрни, сімейна медицина, педіарія

Citation

Досвід підготовки лікарів-інтернів за спеціальністю «Загальна практика – сімейна медицина» з розділу «Педіатрія» на кафедрі педіатрії № 1 та неонатології / В. В. В'юн, М. О. Гончарь, Г. С. Сенаторова, Л. Г. Тельнова, О. Л. Логвінова, Г. Р. Муратов, І. Ю. Кондратова // Сучасний стан та перспективи підготовки лікарів-інтернів у Харківському національному медичному університеті : матеріали 44-ї науково-методичної конференції з інтернатури, м. Харків, 11 квітня 2018 року. – Харків : ХНМУ, 2018. – С. 29–31.