Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/13292
Title: Особливості лікування пацієнтів похилого віку: досвід застосування Олатропілу для корекції когнітивної та вегетативної дисфункцій на фоні артеріальної гіпертензії
Authors: Кузьмінова, Н.В.
Осовська, Н.Ю.
Князькова, І.І.
Keywords: артеріальна гіпертензія
похилий вік
когнітивні порушення
вегетативна дисфункція
психоемоційний стан
олатропіл
Issue Date: 2016
Citation: Кузьмінова Н. В. Особливості лікування пацієнтів похилого віку: досвід застосування Олатропілу для корекції когнітивної та вегетативної дисфункцій на фоні артеріальної гіпертензії / Н. В. Кузьмінова, Н. Ю. Осовська, І. І. Князькова // Лікарська справа. – 2016. – № 1/2. – С. 132–142.
Abstract: Метою даного дослідження було вивчення клінічної ефективності та впливу комбінованої антигіпертензивної терапії з додаванням церебропротектора Олатропіла® на рівень артеріального тиску (АТ), показники нейро-когнітивного тестування, вегетативний статус у пацієнтів похилого віку з артеріальною гіпертензією (АГ) і когнітивними порушеннями (КП). Результати лікування свідчили про високу ефективність запропонованої комбінованої АГТ з додаванням церебропротектора Олатропіла®. Крім нормалізації АТ і психоемоційного стану визначено достовірне зменшення когнітивного дефіциту (покращення пам’яті, прискорення швидкості сенсомоторних реакцій, підвищення стійкості і концентрації уваги) та проявів вегетативної дисфункції при доброму сприйнятті призначеного лікування і відсутності побічних реакцій. Отримані результати дозволяють рекомендувати додавати церебропротектор Олатропіл® до комплексної терапії пацієнтів похилого віку з АГ і когнітивними порушеннями для корекції когнітивної і вегетативної дисфункцій.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/13292
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Особливості лікування пацієнтів похилого віку.doc265,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.