Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/6826
Title: Методичні вказівки для студентів педіатричного факультету при підготовці до практичних занять:Загальні та спеціальні методи щодо виявлення та діагностики хворих на туберкульоз
Authors: Шевченко, О.С.
Степаненко, Г.Л.
Keywords: туберкульоз
Issue Date: 2014
Publisher: ХНМУ
Citation: Методичні вказівки для студентів педіатричного факультету при підготовці до практичних занять : Загальні та спеціальні методи щодо виявлення та діагностики хворих на туберкульоз / Харківський національний медичний університет. – Харків, 2014. – 23 с.
Description: Мета діагностики туберкульозу спрямована на переривання передачі збудника за-хворювання і ліквідацію джерел інфекції шляхом виявлення епідеміологічно найнебезпе-чних хворих, що виділяють з харкотинням мікобактерії туберкульозу. Удосконалення виявлення, діагностики і лікування туберкульозу є пріоритетним на-прямком розвитку системи протитуберкульозної допомоги. Своєчасна діагностика туберкульозу органів дихання є важливою спільною задачею фтизіатрів і лікарів багатьох інших спеціальностей, від успішного виконання якої багато в чому залежать здоров'я і благополуччя нашого суспільства. У той же час грамотне вико-ристання сучасних діагностичних можливостей в умовах загальної цілком виправданої фтизіатричної сторожкості буде сприяти скороченню випадків гіпердіагностики туберкульозу і можливих ятрогенних наслідків невиправданої протитуберкульозної терапії.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/6826
Appears in Collections:Навчально-методичні видання. Кафедра фтизіатрії та пульмонології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.