Міжнародна академічна мобільність англомовних іноземних студентів як засіб організації очного навчання майбутніх лікарів

Thumbnail Image

Date

2024-05

Authors

Марковський, В.Д.
Маракушин, Д.І.
Васильєва, О.В.
Бондарева, А.В.
Ковальов, М.М.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Перед початком повномасштабного вторгнення рф на територію нашої країни Харківський національний медичний університет (ХНМУ) був лідером з підготовки іноземних здобувачів вищої освіти англійською мовою в Україні; так, станом на 01.02.2022 р. контингент іноземних студентів у ХНМУ складав 5340 осіб із 77 країн світу. З 24.02.2022 р. у зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні університет був вимушений призупинити навчальний процес в очному форматі, але активно продовжував працювати в міжнародному просторі з пошуку нових можливостей для очного навчання іноземних студентів та їх психологічної підтримки навіть під час воєнного стану.

Description

Keywords

академічна мобільність, англомовні іноземні студенти, 2024у

Citation

Міжнародна академічна мобільність англомовних іноземних студентів як засіб організації очного навчання майбутніх лікарів / В. Д. Марковський, Д. І. Маракушин, О. В. Васильєва, А. В. Бондарева, М. М. Ковальов // Сучасні тенденції та перспективи розвитку вищої медичної (фармацевтичної) освіти в Україні : матеріали XXІ Всеукраїнської науково- практичної конференції в онлайн-режимі за допомогою платформи Microsoft Teams (Тернопіль, 23–24 травня 2024 року) / Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України. – Тернопіль : ТНМУ «Укрмедкнига», 2024. ─ С. 37─40.