Дистанційне навчання хірургічної стоматології в умовах бойових дій

Vignette d'image

Date

2023-11

Auteurs

Рузін, Геннадій Пінхусович
Ruzin, Gennadiy
Василенко, Вʼячеслав Михайлович
Vasylenko, Viacheslav
Вакуленко, Катерина Миколаївна
Vakulenko, Kateryna
Рекова, Ліляна Петрівна
Rekova, Lilyana

Nom de la revue

ISSN de la revue

Titre du volume

Éditeur

International Science Unity

Résumé

Роками налагоджена система викладання зазнала серйозного випробування та змін, ще у березні 2020 року, у зв'язку з карантином за COVID-19 було впроваджено дистанційну форму навчання, що зажадала кардинальної зміни у проведенні лекцій та, особливо, практичних занять у 5-8 семестрах з профільних дисциплін. Несподівана агресія Росії у лютому 2022 року додала складнощів у налагодженні дистанційної форми за рахунок евакуації низки викладачів та студентів, особливо іноземного факультету. Дистанційний метод навчання дозволяє більш менш докладно викласти теоретичні аспекти дисципліни і проконтролювати засвоєння за допомогою коротких письмових відповідей. Щодо засвоєння саме конкретної практичної навички, то рівень цього засвоєння та його практична оцінка викликає деякі сумніви.

Description

Mots-clés

дистанційне навчання, хірургічна стоматологія, умови, бойові дії, distance education, operative dentistry, conditions, combat operations, 2024у/2023

Citation

Дистанційне навчання хірургічної стоматології в умовах бойових дій / Г. П. Рузін, В. М. Василенко, К. М. Вакуленко, Л. П. Рекова // Synergy of knowledge: New Horizons in Global Scientific Research : І International scientific and practical conference (November 01─03, 2023), Vancouver, Canada / International Science Unity. ─ Vancouver, 2023. ─ P. 138─139.