Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31205
Title: Використання середніх мольних об’ємів елементів для розрахунку термодинамічних параметрів
Authors: Козуб, Павло Анатолійович
Мірошніченко, Наталія Миколаївна
Лук'янова, Вікторія Анатоліївна
Сирова, Ганна Олегівна
Козуб, Світлана Миколаївна
Мартинюк, Микола Михайлович
Keywords: середній молярний об’єм
термодинамічні параметри
ентальпія
ентропія
середній молярний об’єм, термодинамічні параметри, ентальпія, ентропія, теплоємність, математична залежність.
теплоємність
математична залежність
Issue Date: 7-Sep-2022
Publisher: BoScience Publisher, Chicago, USA
Citation: Використання середніх мольних об’ємів елементів для розрахунку термодинамічних параметрів / П. А. Козуб, Н. М. Мірошніченко, В. А. Лук'янова, Г. О. Сирова, С. М. Козуб, М. М. Мартинюк // Modern directions of scientific research development : Proceedings of the 16th International scientific and practical conference, Chicago, USA, September 7–9, 2022 / BoScience Publisher. – Chicago, 2022. – P. 51–57.
Abstract: Проаналізовано можливість використання молекулярних об'ємів речовин для прогнозування теплоємністі, ентропії та ентальпії утворення речовин. За допомогою статистичної обробки даних показано, що використання адитивній моделі середніх атомних мольних об'ємів не зменшує точність отриманих залежностей. Встановлено, що точність таких розрахунків для ентропії та теплоємності речовин близька до методу об'ємно-базованої термодинаміки, але є більш простою і універсальною у використанні, а подібна залежність для розрахунків енергії утворення речовин значно менш точною і може використовуватись тільки для її грубої оцінки.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31205
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра медичної та біоорганічної хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MODERN-DIRECTIONS-OF-SCIENTIFIC-RESEARCH-DEVELOPMENT-7-9.09.22.pdf5,43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.