Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30551
Title: Алгоритм заповнення обліково-медичної документації амбулаторного (стаціонарного) пацієнта в клініці хірургічної стоматології : навчальний посібник
Authors: Григоров, Сергій Миколайович
Рекова, Ліляна Петрівна
Keywords: хірургічна стоматологія
документація
НП2022/2021
Issue Date: 27-Jan-2021
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Григоров С. М. Алгоритм заповнення обліково-медичної документації амбулаторного (стаціонарного) пацієнта в клініці хірургічної стоматології : навчальний посібник для студентів вищих медичних навчальних закладів / С. М. Григоров, Л. П. Рекова ; Міністерство охорони здоров’я України, Харківський національний медичний університет. – Харків : ХНМУ, 2021. – 112 с.
Abstract: У навчальному посібнику представлено детальний опис алгоритму клінічного обстеження пацієнта: скарг, даних анамнезу, даних об'єктивного дослідження та маніпуляцій, що виконуються лікарем-стоматологом хірургом. У посібнику надано приклади запису в медичну карту пацієнта даних клінічного обстеження та лікування патології щелепно-лицевої ділянки хірургічного профілю, які найчастіше зустрічаються в клініці хірургічної стоматології. Крім того, в посібнику наведено юридичну базу та стандарти медичної допомоги з хірургічної стоматології для забезпечення сучасного надання населенню кваліфікованої хірургічної стоматологічної допомоги. В навчальному посібнику також представлена облікова та звітна документація, галузеві стандарти, алгоритм формування комплексного стоматологічного діагнозу. Навчальний посібник буде корисним студентам стоматологічних факультетів, лікарям-стоматологам інтернам, курсантам циклів тематичного удосконалення з хірургічної стоматології, практикуючим лікарям-стоматологам хірургам. Окрім цього, інформація, яка наведена у навчальному посібнику, може стати в нагоді аспірантам для набуття компетентностей згідно зі загальними і фаховими компетентностями освітньо-професійної програми «Медицина» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 221 Стоматологія кваліфікації доктор філософії, зокрема, для практичних занять аспірантів з хірургічної стоматології.
Description: Затверджено Вченою радою ХНМУ. Протокол № 1 від 27.01.2022
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30551
Appears in Collections:Навчально-методичні видання. Кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.