Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29405
Title: Визначення доцільності використання рідинної біопсії в клінічній практиці онколога
Authors: Гаврилов, Андрій Юрійович
Гуменюк, Ірина Андріївна
Рудік, Анна Вікторівна
Сорока, Світлана Григорівна
Keywords: рідинна біопсія
пухлинна ДНК
Issue Date: 26-Oct-2021
Citation: Визначення доцільності використання рідинної біопсії в клінічній практиці онколога / А. Ю. Гаврилов, І. А. Гуменюк, А. В. Рудік, С. Г. Сорока // Innovative technologies in science and practice : Abstracts of VI International Scientific and Practical Conference, Haifa, Israel, October 26–29, 2021 / International science group. – Haifa, 2021. – P. 192–194.
Abstract: Аналіз циркулюючої пухлинної ДНК (цпДНК) широко відомий як рідинна біопсія (РБ), можна використовувати для вирішення різних клінічних завдань. Він використовується для неінвазивного генотипування солідних ракових утворень, для відстеження динаміки розвитку пухлинного процесу та виявлення резистентності до препаратів терапії. Дослідження на основі цпДНК, на наш погляд, мають змогу усунути невизначеність і внести необхідні корективи в тактику лікування пацієнтів з онкопатологією. Дилема, з якою часто стикаються клінічні онкологи, - це визначення оптимальної тривалості ад'ювантної терапії, особливо при таргетній терапії або імунотерапії.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29405
ISBN: 978-1-68564-532-8
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра онкології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Innovative-technologies-in-science-and-practice_removed.pdfВизначення доцільності використання рідинної біопсії в клінічній практиці онколога1,11 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.