Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29046
Title: Процеси ериптозу у вагітних з плацентарною дисфункцією на тлі гестаційного діабета
Authors: Лазуренко, Вікторія Валентинівна
Борзенко, Ірина Борисівна
Тертишник, Денис Юрійович
Keywords: цукровий діабет
ериптоз
Issue Date: 2021
Citation: Тертишник Д. Ю. Процеси ериптозу у вагітних з плацентарною дисфункцією на тлі гестаційного діабета / Д. Ю. Тертишник, В. В. Лазуренко, І. Б. Борзенко // Проточна цитометрія в експериментальній та клінічній медицині : матеріали науково-практичної онлайн-конференції з міжнародною участю, Харків, 29–30 квітня 2021 р. / ХНМУ. – Харків, 2021. – С. 25.
Abstract: Гестаційний діабет (ГД) — це гіперглікемічний стан, вперше виявлений при вагітності, який сприяє підвищенню ризиків перинатальної захворюваності та смертності, можливості розвитку цукрового діабету у матері та розладів в розвитку дитини. ГД представляє порушення вуглеводного обміну, яке, якщо його не діагностувати та неадекватно лікувати, призводять до ускладнень вагітності, загрозливих життю матері та плода, ГД призводить до мимовільного переривання вагітності, аномалій розвитку плода, макросомії, прееклампсії, антенатальній загибелі плода, гіпоглікемії новонароджених, гіпербілірубінемії.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29046
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра акушерства та гінекології № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тертишник .docxПроцеси ериптозу у вагітних з плацентарною дисфункцією на тлі гестаційного діабета14,13 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.