Профілактика основних стоматологічних захворювань у осіб, які піддаються впливу електромагнітного випромінювання (експериментально-клінічне дослідження)

Thumbnail Image

Date

2020

Authors

Марковська, Ірина Володимирівна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

В останні роки відзначаються різні прояви негативного впливу електромагнітних полів на органи та тканини порожнини рота, що свідчить про гостру необхідність ретельної всебічної оцінки можливих біологічних ефектів електромагнітного випромінювання, у тому числі його ймовірних негативних впливів на здоров'я людини, та потребує розробки дієвих методів профілактики та лікування, які базуються на сучасних наукових засадах. Основним завданням було підвищення ефективності профілактики впливу неіонізуючого електромагнітного випромінювання низької частоти в осіб, які працюють в умовах його впливу, шляхом вивчення стану тканин пародонта та твердих тканин зубів, факторів, що визначають розвиток і характер їх перебігу, розробки предикторів і обґрунтування, на цій основі, системи індивідуалізованої профілактики.

Description

Keywords

електромагнітне випромінювання, стоматологічні захворювання

Citation

Марковська І. В. Профілактика основних стоматологічних захворювань у осіб, які піддаються впливу електромагнітного випромінювання (експериментально-клінічне дослідження) : дис. ... канд. мед. наук : 14.01.22 – Стоматологія / І. В. Марковська ; Харківський наіональний медичний університет. – Харків, 2020. – 205 с.