Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27621
Title: Профілактика основних стоматологічних захворювань у осіб, які піддаються впливу електромагнітного випромінювання (експериментально-клінічне дослідження)
Authors: Марковська, Ірина Володимирівна
Keywords: електромагнітне випромінювання
стоматологічні захворювання
Issue Date: 2020
Citation: Марковська І. В. Профілактика основних стоматологічних захворювань у осіб, які піддаються впливу електромагнітного випромінювання (експериментально-клінічне дослідження) : дис. ... канд. мед. наук : 14.01.22 – Стоматологія / І. В. Марковська ; Харківський наіональний медичний університет. – Харків, 2020. – 205 с.
Abstract: В останні роки відзначаються різні прояви негативного впливу електромагнітних полів на органи та тканини порожнини рота, що свідчить про гостру необхідність ретельної всебічної оцінки можливих біологічних ефектів електромагнітного випромінювання, у тому числі його ймовірних негативних впливів на здоров'я людини, та потребує розробки дієвих методів профілактики та лікування, які базуються на сучасних наукових засадах. Основним завданням було підвищення ефективності профілактики впливу неіонізуючого електромагнітного випромінювання низької частоти в осіб, які працюють в умовах його впливу, шляхом вивчення стану тканин пародонта та твердих тканин зубів, факторів, що визначають розвиток і характер їх перебігу, розробки предикторів і обґрунтування, на цій основі, системи індивідуалізованої профілактики.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27621
Appears in Collections:Дисертації. Стоматологія
Наукові праці. Кафедра стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
markovska_dys(1).pdf4,37 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.