Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25843
Title: Особливості морфометричних параметрів нервових структур намету мозочка в залежності від краніотипу людини зрілого віку
Authors: Малахов, Станіслав Сергійович
Keywords: анатомія
морфологія
намет мозочка
зрілий вік
Issue Date: 20-Jan-2020
Publisher: KNMU
Citation: Малахов С. С. Особливості морфометричних параметрів нервових структур намету мозочка в залежності від краніотипу людини зрілого віку / С. С. Малахов // Медицина третього тисячоліття : збірник тез міжвузівської конференції молодих вчених та студентів, Харків, 20–22 січня 2020 р. / Харківський національний медичний університет. – Харків, 2020. – С. 53–55.
Abstract: В аспекті стрімкого розвитку нейроморфології та нейрохірургії питання особливостей іннервації намету мозочка (НМ) є надзвичайно актуальним та недостатньо висвітленим в сучасній науковій літературі. Матеріали та методи дослідження. Дослідження проведене на 108 препаратах НМ з використанням наступних методик: краніометрія з визначенням 54 краніотипу людини; тотальна та селективна морфометрія НМ; комп’ютернографічне моделювання та варіаційно-статистичний метод. Виклад основного матеріалу. Іннерваційний апарат НМ представлений наметовою гілкою (НГ), яка є парним утворенням і починається від І гілки трійчастого нерву в ділянці кута між вільним краєм НМ та верхнім краєм піраміди скроневої кістки. Даний нерв проходить поряд з бічною стінкою печеристої пазухи, потім прямує вздовж верхньо-присередньої поверхні трійчастого вузла та проникає в тканину НМ ділянці його переднього кута. Поздовжні та поперечні морфометричні параметри нервових утворень НМмають характерне поступове зменшення від стовбура НГ до його кінцевих волокон.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25843
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра анатомії людини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник_М3Т_2020(53-55).pdf888,89 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.