Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24422
Title: Спосіб ранньої діагностики та прогнозування розвитку клінічного та субклінічного судомного синдрому у новонароджених з метаболічним ацидозом, обумовленим асфіксією при народженні
Authors: Тесленко, Т.О.
Гончарь, М.О.
Бойченко, А.Д.
Кондратова, І.Ю.
Issue Date: 2019
Citation: Спосіб ранньої діагностики та прогнозування розвитку клінічного та субклінічного судомного синдрому у новонароджених з метаболічним ацидозом, обумовленим асфіксією при народженні : Інформаційний лист про нововведення в системі охорони здоров'я № 144-2019 / Т. О. Тесленко, М. О. Гончарь, А. Д. Бойченко, І. Ю. Кондратова ; ХНМУ. – Київ : Укрмедпатентінформ, 2019. – 4 с.
Abstract: Діагностику розвитку судомного синдрому у новонароджених проводять на підставі клінічної картини наявності судомного синдрому, а також підтверджують реєстрацією судомних патернів при проведенні амплітудно-інтегрованої електроенцефалограми (ЕЕГ), що є визначальним у дітей із субклінічними судомами. Розширення арсеналу ефективних способів ранньої діагностики та прогнозування розвитку клінічного та субклінічного судомного синдрому у новонароджених є важливим, тому що не всі установи мають можливість проведення амплітудно-інтегрованої ЕЕГ, а своєчасне призначення протисудомної терапії може бути життєво необхідним. Пропонується для впровадження в родопомічних (перинатальних центрах, пологових будинках) та лікувально-профілактичних установах практичної охорони здоров’я (обласних, міських, районних) неонатологічного профілю для підвищення якості ранньої діагностики та прогнозування розвитку клінічного та субклінічного судомного синдрому у новонароджених з метаболічним ацидозом, обумовленим асфіксією при народженні.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24422
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 1 та неонатології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
судорожный синдром на фоне асфиксии.pdf221,95 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.