Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24083
Title: Оптимізація викладання дисципліни «фізіологія» іноземним студентам харківського національного медичного університету
Authors: Маракушин, Д.І.
Чернобай, Л.В.
Васильєва, О.В.
Кармазіна, І.С.
Ісаєва, І.М.
Глоба, Н.С.
Keywords: фізіологія
інновації
іноземні студенти
навчальний процес.
Issue Date: 16-May-2019
Citation: Оптимізація викладання дисципліни «фізіологія» іноземним студентам Харківського національного медичного університету / Д. І. Маракушин, Л. В. Чернобай, О. В. Васильєва, І. С. Кармазіна, І. М. Ісаєва, Н. С. Глоба // Інновації у вищій медичній та фармацевтичній освіті України (з дистанційним під’єднанням ВМ(Ф)НЗ України за допомогою відеоконференц-зв’язку) : матеріали XVІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, м. Тернопіль, 16–17 травня 2019 р. / Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського. – Тернопіль, 2019. – С. 109–111.
Abstract: У статті розглянуто питання оптимізації викладання дисципліни «Фізіологія» іноземним студентам Харківського національного медичного університету в умовах виконання стратегії інтернаціоналізації ВНЗ. Наведені власні напрацювання та інноваційні методики, які використовуються при роботі з іноземними студентами, а також показана ефективність їх застосування в навчальному процесі на кафедрі фізіології ХНМУ.
Description: Сучасна вища освіта є практично-орієнтованою, що розуміє під собою не лише наявність глибоких знань у випускника медичного ВНЗ, але й його здатність активно використовувати їх у практичній діяльності, навіть у нестандартних та екстрених ситуаціях. На наш погляд, від того, як іноземний студент зможе застосувати здобуті на кожній кафедрі знання, зокрема на кафедрі фізіології, наскільки він є компетентним у широкому контексті знань і від цього залежить його успіх у майбутній професії. Як показує досвід, даної цілі навчання можна досягти лише у разі використання в навчальному процесі інноваційних методів навчання та організації освітнього процесу та впровадження інтернаціоналізації ВНЗ, що спостерігається сьогодні у ХНМУ.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24083
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тернопіль 2019 Маракушин 1.pdf271,18 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.