Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2286
Title: Рівень асиметричного диметиларгініну та судинні ураження у хворих на артеріальну гіпертензію та абдомінальне ожиріння
Authors: Молодан, Дмитро Володимирович
Keywords: асиметричний диметиларгінін
гіпертонічна хвороба
абдомінальне ожиріння
Issue Date: 2012
Citation: Молодан Д. В. Рівень асиметричного диметиларгініну та судинні ураження у хворих на артеріальну гіпертензію та абдомінальне ожиріння / Д. В. Молодан // Щорічні терапевтичні читання: оптимізація профілактики, діагностики та лікування в клініці внутрішніх хвороб : матеріали науково-практичної конференції, Харків, 19–20 квітня 2012 р. / за ред. Г. Д. Фадєєнко [та ін.]. – Харків, 2012. – С. 166.
Abstract: Можна припустити, що рівень асиметричного диметиларгініну певним чином пов’язаний із розвитком потовщення комплексу інтима-медіа каротидних артерій, що, в свою чергу, є відображенням розвитку подібних порушень у мозкових, коронарних та інших артеріях. Ці зміни можуть свідчити про розвиток атеросклерозу, а отже, асиметричний диметиларгінін може в певній мірі розглядатись як один із маркерів виникнення судинних уражень зокрема у хворих на гіпертонічну хворобу з абдомінальним ожирінням. Також за даними ряду робіт не виключається етіологічна роль асиметричного диметиларгініну в пошкодженні судин, однак це питання потребує проведення подальших досліджень.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2286
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Молодан апр 2012.pdf277,22 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.