Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22823
Title: Про стан та перспективи впровадження інноваційних технологій при підготовці лікарів-інтернів та слухачів в Харківському національному медичному університеті
Authors: В’юн, Валерій Васильович
Тельнова, Лариса Григорівна
Власенко, Андрій Володимирович
Keywords: інноваційні освітні технології
професійна підготовка
Issue Date: 2019
Citation: В’юн В. В. Про стан та перспективи впровадження інноваційних технологій при підготовці лікарів-інтернів та слухачів в Харківському національному медичному університеті / В. В. В’юн, Л. Г. Тельнова, А. В. Власенко // Впровадження інноваційних технологій організації навчального процесу у ХНМУ – провідний шлях підвищення якості вищої медичної освіти : матеріали LII навчально-методичної конференції ХНМУ, Харків, 30 січня 2019 року. – Харків, 2019. – С. 18‒20.
Abstract: Створення єдиного європейського освітнього і наукового простору потребує переходу на нові форми навчання. Сучасні процеси, що виникають в системі вищого професійної освіти, визначають серйозну зміну підходів до організації навчального процесу у вищих навчальних закладах. Впровадження системи безперервного професійного розвитку, створення єдиного освітянського простору обумовили необхідність використання нового підходу до організації навчання, основаного на застосуванні інноваційних освітніх технологій. Використання сучасних педагогічних технологій в навчальному процесі дозволяє створити абсолютно нові засоби реалізації дидактичних принципів індивідуалізації та диференціації, що позитивно впливають на розвиток дослідницької діяльності лікарів-інтернів, їх творчу активність, реалізацію умов перебігу навчання. У професійній підготовці студентів та лікарів-інтернів використовуються різні інноваційні технології, що включають: відеокомп’ютерну систему, за допомогою якої викладач проводить лекційні та семінарські заняття в спеціально обладнаній аудиторії; «скрин-шот» - спеціальний роздільний матеріал, який окрім інформаційної функції, активує творчу діяльність студентів та лікарів-інтернів; набір інтерактивних технічних та програмних засобів навчання. У теперішній час перед освітянами стоїть доволі складна задача по забезпеченню майбутнього спеціаліста базовою інформацією, вмінням користуватися нею для розв’язання практичних задач і сформувати у майбутнього фахівця уявлення про необхідність самостійного отримання нової професійної інформації на весь період його професійної діяльності.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22823
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ПРО СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ .pdf288,73 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.