Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21786
Title: Удосконалення способу фіксації естетичного облицювання в суцільнолитих металопластмасових конструкціях зубних протезів
Authors: Янішен, І.В.
Бреславець, Н.М.
Keywords: суцільнолиті незнімні конструкції
облицювальні полімери
адгезія
покривний лак
Issue Date: 2018
Citation: Янішен І. В. Удосконалення способу фіксації естетичного облицювання в суцільнолитих металопластмасових конструкціях зубних протезів / І. В. Янішен, Н. М. Бреславець // Експериментальна та клінічна стоматологія. – 2018. – № 1 (2). – С. 53–55.
Abstract: В статті представлено огляд найбільш поширених видів зв’язку в системі метал-полімер в суцІльнолитих металопластмасових конструкціях та їх удосконалення за рахунок розробки та використання нового лаку покривного для незнімних конструкцій зубних протезів. Для комплексної перевірки позитивної характеристики нового покривного лаку ми провели ряд досліджень щодо порівняння його фізико-механічних показників із зарубіжним аналогом. Нами представлена методика створення механічної ретенції на суцільнолитому металевому каркасі, поєднане використання якої з новим покривним лаком дозволяє досягти високого ступеня фіксації облицювального матеріалу з суцільнолитим каркасом, чим довершує її ефективність, підвищує якість та гарантійний термін конструкції.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21786
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра ортопедичної стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Янішен_Бреславець.pdf4,21 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.