Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20782
Title: Поліморфізм М235Т гкна ангіотензіногена та показники вуглеводного обміну у хворих на артеріальну гіпертензю в залежності від індексу маси тіла
Authors: Журавльова, Лариса Володимирівна
Кулікова, Марія Валеріївна
Keywords: ожиріння
цукровий діабет 2-го типу
гени ренін-ангіотензинової системи
Issue Date: 2018
Citation: Журавльова Л. В. Поліморфізм М235Т гкна ангіотензіногена та показники вуглеводного обміну у хворих на артеріальну гіпертензю в залежності від індексу маси тіла / Л. В. Журавльова, М. В. Кулікова // Проблемні питання діагностики та лікування ендокринних захворювань : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, м. Львів, 31 травня–2 червня 2018 року. – Львів, 2018. – С. 24.
Abstract: Проблема ожиріння є дуже актуальною, патогенний потенціал жирової тканини пов'язаний з розвитком розладів метаболізму, зокрема цукрового діабету 2-го типу (ЦД 2-го типу), дисліпідемії та артеріальної гіпертензії (АГ). Результати генетичних досліджень підтверджують, що носійство деяких генотипів поліморфізмів різних генів має схильність до збільшення маси тіла. Так, ген ангіотензиногена та інші компоненти ренін-ангіотензинової системи (РАС) здатні самостійно регулювати жирову тканину. Мета - вивчити розподіл поліморфних варіантів поліморфізма М235Т гена ангіотензиногена (AGT) та показники вуглеводного обміну у пацієнтів з артеріальною гіпертензією в залежності від індексу маси тіла (ІМТ).
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20782
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ПОЛІМОРФІЗМ М235Т .pdf278,29 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.