Якість життя осіб молодого віку з різним рівнем метеочутливості

Thumbnail Image

Date

2018-05-16

Authors

Севрук, А.В.
Коваль, М.Ю.
Свентозельська, Т.В.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Харківський національний медичний університет

Abstract

Виявлено, що зміна погодних умов дуже впливає на якість життя. Під вплив потрапляють усі сфери життя: фізичне здоров'я, психічне здоров'я, соціальні стосунки, задоволення оточенням. Якість життя по показникам не відрізняється у дівчат і юнаків окрім фізичного здоров’я і психологічного, що може бути обумовлено статевими відмінностями . За даними оцінювання аналізу ступня метеочутливості дівчата та юнаки мали середній ступінь метеочутливості по психологічному показнику. Фізіологічний ступінь відрізнявся у дівчат - вище середнього, а у хлопців - нижче середнього, що також, на нашу думку, може бути обумовлено статевими відмінностями.

Description

згідно зі статистичними даними, підвищена метеочутливість виявляється у 30-60% всього населення, наприклад, 50-85% людей похилого віку та осіб з хронічними захворюваннями, через зниження адаптаційних можливостей є метеозалежними [1,2]. Найвищий рівень метеочутливості спостерігається у дітей віком до 5 років, що обумовлено недостатньо сформованими механізмами адаптації. У осіб юнацького та молодого віку метеозалежність є мінімальною, проте навіть серед практично здорових молодих осіб в останні роки спостерігається зріст рівня метеочутливості, що обумовлює актуальність вивчення даної проблеми.

Keywords

Якість життя, метеочутливість, особи молодого віку

Citation

Якість життя осіб молодого віку з різним рівнем метеочутливості / А. В. Севрук, М. Ю. Коваль, Т. В. Свентозельська // Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: актуальні проблеми та сучасні досягнення : V Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих вчених з фізіології з міжнародною участю, Харків, 16 травня 2018 р. / ред. колегія: Д. І. Маракушин [та ін.]. – Харків, 2018. – С. 75.