Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17472
Назва: Фразеологічні одиниці із колоративом «сірий» (на матеріалі латинської, французької, російської та української мов)
Автори: Лозенко, Вікторія Василівна
Теми: компаратив
лінгвокультурні особливості
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Лозенко В. В. Фразеологічні одиниці із колоративом «сірий» (на матеріалі латинської, французької, російської та української мов) / В. В. Лозенко // Розвиток філологічних наук: європейські практики та національні перспективи : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, Одеса, 28–29 жовтня 2016 р. ‒ Одеса : Південноукраїнська організація «Центр філологічних досліджень», 2016. ‒ С. 77‒79.
Короткий огляд (реферат): Колірний компонент «сірий» у латинській, французькій, українській та російській мовах характеризується неоднозначністю інтерпретації. У латинській та французькій мовах колоратив «сірий» здебільшого асоціюється з поважністю (поважним віком), мудрістю. В українській та російській мовах теж є низка колірних фразеологізмів з прикметником «сірий», які мають позитивний відтінок. Однак у цих мовах превалюють стійкі словосполучення та ідіоми з ад’єктивом «сірий», що вживаються у негативному значенні «буденний», «нічого не вартий».
Опис: Філологічні науки
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17472
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра латинської мови та медичної термінології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лозенко В. В. Фразеологічні одиниці.docx18,43 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.