Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17323
Title: Діастолічна функція лівого шлуночка у недоношених новонароджених на респіраторній підтримці в ракурсі рекомендацій цільової неонатальної ехокардіографї й відділенні інтенсивної терапії новонароджених
Authors: Ріга, О.О.
Keywords: передчасно народжені діти
респіраторні розлади
діастолічна функція
лівий шлуночок
Issue Date: 2016
Citation: Ріга О. О. Діастолічна функція лівого шлуночка у недоношених новонароджених на респіраторній підтримці в ракурсі рекомендацій цільової неонатальної ехокардіографї й відділенні інтенсивної терапії новонароджених / О. О. Ріга // Актуальні проблеми сучасної медицини. – 2016. – № 2 (54). – С. 169–174.
Abstract: З урахуванням рекомендацій Американського Товариства Ехокардіографії сумісно с Європейською асоціацією Ехокардіографії та Європейською Асоціацією дитячих кардіологів «Цільова неонатальна ехокардіографія у відділенні інтенсивної терапії новонароджених: практика, принципи та рекомен- дації щодо навчання» проведено вивчення діастолічної функції лівого шлуночка у 131 передчасно на- роджених немовлят гестаційним віком 23-37 тижнів з різними типами респіраторної підтримки. Визначено, що у недоношених на самостійному диханні після народження при переході від феталь- ного типу кровообігу до дорослого показники швидкості плину крові раннього діастолічного напов- нення лівого шлуночка не переважають над показниками швидкості плину крові пізнього діастоліч- ного наповнення як у дітей старшого віку. У недоношених дітей з респіраторними порушеннями ві- дношення Е/А понад 1 в ранній неонатальний період не реєструється, а становлення легеневої ге- модинаміки за показниками діастолічної функції лівого шлуночка спостерігається у дітей, які пере- бувають на самостійному диханні під позитивним тиском на третій день життя, у дітей, які пе- ребувають на штучній вентиляції легень - на четвертий.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17323
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 1 та неонатології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ріга (1).pdf214,05 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.