Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/16517
Title: Рівень біологічних маркерів запалення (Il-6, Il-8) в сечі дітей з хронічним пієлонефритом та везико-уретеральним рефлюксом
Authors: Макєєва, Н.І.
Морозова, О.О.
Кучеренко, М.В.
Макаренко, Р.І.
Сівих, О.М.
Фуртас, О.М.
Keywords: біомаркери
діти
пієлонефрит
рефлюкс
Issue Date: Mar-2017
Citation: Рівень біологічних маркерів запалення (Il-6, Il-8) в сечі дітей з хронічним пієлонефритом та везико-уретеральним рефлексом / Н. І. Макєєва, О. О. Морозова, М. В. Кучеренко [та ін.] // Проблемні питання діагностики та лікування дітей з соматичною патологією : матеріали Української науково-практичної конференції лікарів-педіатрів з міжнародною участю, Харків, 14–15 березня 2017 р. / ХНМУ. – Харків, 2017. – С. 134.
Abstract: Пієлонефрит посідає провідне місце серед бактеріальних інфекцій дитячого віку, характеризується не тільки високою частотою зустрічальності, а й схильністю до рецидивів, особливо на тлі вроджених аномалій сечовивідних шляхів. Однією з найбільш поширених вроджених аномалій сечовивідних шляхів вважається везико-уретеральний рефлюкс (ВУР), який призводить до розвитку пієлонефриту та сприяє незворотньому пошкодженню нирок, нирковому рубцюванню та розвитку хронічної ниркової недостатності в дитячому віці.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/16517
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Макеева, Морозова.docx17,85 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.