Патогенні властивості їстівних грибів?

No Thumbnail Available

Date

2016

Authors

Саркіс-Іванова, Владислава Вадимівна
Дзюба, Вікторія Сергіївна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

KhNMU

Abstract

Актуальність дослідження обумовлена виявленням отруйних властивостей істівних грибів. В останні роки в їстівних грибах дослідниками відзначена висока концентрація пестицидів, важких металів, радіоактивних речовин, при потраплянні яких в організм людини розвивається отруєння. Таким чином, в зонах, що зазнали впливу хімічних речовин, їстівні гриби набувають токсичності і стають небезпечним для людини харчовим продуктом.

Description

Keywords

істівні гриби, отруєння

Citation

Саркіс-Іванова В. В. Патогенні властивості їстівних грибів? / В. В. Саркіс-Іванова, В. С. Дзюба // Медицина третього тисячоліття : збірник тез міжвузівської конференції молодих вчених та студентів, Харків, 19 січня 2016 р. / Харківський національний медичний університет. – Харків, 2016. – С. 393–394.