Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12183
Title: Ретроспективний аналіз перебігу диференційованого раку щитоподібної залози за даними клінічних, патоморфологічних досліджень в залежності від програми лікування
Authors: Астап’єва, Ольга Миколаївна
Ткаченко, Григорій Іванович
Ткаченко, Юрій Григорович
Луховицька, Наталя Іванівна
Савченко, Антоніна Степанівна
Keywords: ретроспективний аналіз
епідеміологічні дослідження
програма лікування
статистичні дослідження
Issue Date: 2015
Publisher: ХНМУ
Citation: Ретроспективний аналіз перебігу диференційованого раку щитоподібної залози за даними клінічних, патоморфологічних досліджень в залежності від програми лікування / О. М. Астап’єва, Г. І. Ткаченко, Ю. Г. Ткаченко, Г. В. Грушка, Н. І. Луховицька, А. С. Савченко // Досягнення та перспективи експериментальної і клінічної ендокринології (Чотирнадцяті Данилевські читання) : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 2–3 березня 2015 р. – Харків : ХНМУ, 2015. – С. 23–24.
Abstract: Епідеміологічні дослідження останніх років свідчать про неухильний ріст захворюваності на рак щитоподібної залози (РЩЗ) – в 1,3–2,0 рази, в тому числі в 10 разів зросла захворюваність на папілярний РЩЗ серед осіб, які знаходились в дитячому віці на території, постраждалій від Чорнобильської аварії. За даними ВООЗ за останні 20 років захворюваність на диференційований РЩЗ подвоїлася за рахунок осіб працездатного віку. Програма лікування тироїдного раку включає до себе радикальне хірургічне втручання, терапію радіойодом до досягнення повної радіонуклідної абляції «залишкової» тироїдної тканини та супресивну гормонотерапію. Але не зважаючи на певні досягнення в лікуванні диференційованого РЩЗ (ДРЩЗ) в 5–35 % випадків, на жаль, виникають локально-регіональні або віддалені рецидиви.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12183
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра радіології та радіаційної медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ретроспективний аналіз перебігу.pdf190,32 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.