Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9641
Title: Дослідження антибактеріальної дії водорозчинних зразків мазей з офлоксацином, левофлоксацином та діоксидином щодо клінічних штамів Staphylococcus aureus, Escherichia coli та Pseudomonas aeruginosa
Authors: Штанюк, Євгенія Анатоліївна
Мінухін, Валерій Володимирович
Безугла, Олена Петрівна
Ляпунов, Микола Олександрович
Keywords: антибактеріальна дія водорозчинних мазей
офлоксацин
левофлоксацин
діоксидин
Staphylococcus aureus
Escherichia coli
Pseudomonas aeruginosa
Issue Date: 2015
Citation: Дослідження антибактеріальної дії водорозчинних зразків мазей з офлоксацином, левофлоксацином та діоксидином щодо клінічних штамів Staphylococcus aureus, Escherichia coli та Pseudomonas aeruginosa / Є. А. Штанюк, В. В. Мінухін, О. П. Безугла, М. О. Ляпунов // Актуальні питання боротьби з інфекційними захворюваннями : матеріали науково-практичної конференції за участю міжнародних спеціалістів, присвячену 170-й річниці з дня народження І. І. Мечникова : тези доповідей, Харків, 14–15 травня 2015 р. – Харків, 2015. – С. 40.
Abstract: В результаті дослідження було виявлено, що зразки мазей з 1,2% діоксидином мають ефективну антибактеріальну дію щодо полірезистентних клінічних штамів золотистого стафілококу, кишкової та синьогнійної паличок. Мазевий препарат, який містив у своєму складі 0,1 % левофлоксацина, мав більш виражену антимікробну дію, ніж зразок мазі з 0,1 % офлоксацином по відношенню до досліджуваних полірезистентних клінічних штамів E. сoli, P. aeruginosa та S. аureus.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9641
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології імені професора Д.П. Гриньова

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дослідження дії мазей. Штанюк.doc42 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.