Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/8240
Title: Вплив індивідуальних особливостей пропріоцептивного сприйняття на ефективність адаптації до інтелектуальних навантажень у студентів з різним рівнем фізичної підготовки
Authors: Сокол, Олена Миколаївна
Keywords: проппріоцептивне сприяття
адаптація
локомоторна функція
Issue Date: 2014
Citation: Сокол О. М. Вплив індивідуальних особливостей пропріоцептивного сприйняття на ефективність адаптації до інтелектуальних навантажень у студентів з різним рівнем фізичної підготовки / О. М. Сокол // Фізіологічний журнал. – 2014. – № 3, додаток : матеріали ХІХ з’їзду Українського фізіологічного товариства ім. П. Г. Костюка з міжнародною участю, присвяченого 90-річчю від дня народження акад. П. Г. Костюка. – С. 71.
Abstract: Однією з найбільш поширених причин зниження адаптаційних ресурсів організму студентів є недостатня рухова активність на фоні розумового навантаження і вікових проблем психофізіологічної адаптації до нових умов міжособистісних взаємин. Розвиток здатності людини адекватно сприймати і оцінювати власну локомоторну функцію може допомогти вдосконаленню управління організмом процесом адаптації до інтелектуальних навантажень. Ми визначали точність параметрів рухової перцепції студентами-медиками з індивідуальними психофізіологічними особливостями та різним рівнем фізичної підготовки в умовах інтенсивної пізнавальної діяльності.
Description: Адаптація до інтелектуальних навантажень у цій групі проходила з найбільшими затратами ресурсів організму. Екстраверти з сильним типом і високою лабільністю нервової системи (не спортсмени) з середнім рівнем фізичної підготовки також показали більш високу точність сприйняття і самооцінки відтворюваної рухової перцепції. Такі студенти склали найбільшу групу, і процес адаптації у них до інтелектуальних навантажень проходив задовільно з ус ередненим темпом затрат ресурсів організму.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/8240
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Физиологический журнал 3.pdf331,38 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.