Аналіз даних літератури про вивчення наслідків віддаленого впливу мідекаміцину на репродуктивну та імунну системи при застосуванні в дитячому віці (огляд літератури)

No Thumbnail Available

Date

2013

Authors

Яковлєва, Л.В.
Шаповал, О.М.
Гладкова, Л.В.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Наведений в даній роботі аналіз літературних даних свідчить про високу терапевтичну ефективність, порівняну безпечність значущість мідекаміцину для педіатричної практики та його широке застосування для лікування інфекційних захворювань у дітей. Але поряд з цим відсутні конкретні дані щодо наслідків віддаленого впливу мідекаміцину на репроду-ктивну та імунну системи, що теоретично обґрунтовує доцільність експериментального визначення наслідків віддаленого результату впливу широко вживаного в педіатричній практиці антибіотика мідекаміцину (“Макропен®”, гранули для приготування суспензії, виробництва фірми "KRKA d.d., Novo mesto", Словенія) на репродуктивну та імунну системи, що і було визначено авторами як мету для подальших експериментальних досліджень.

Description

Keywords

мідекаміцин, огляд літератури, репродуктивна система, імунна система

Citation

Яковлєва Л. В. Аналіз даних літератури про вивчення наслідків віддаленого впливу мідекаміцину на репродуктивну та імунну системи при застосуванні в дитячому віці (огляд літератури) / Л. В. Яковлєва, О. М. Шаповал, Л. В. Гладкова // Дитячий лікар. – 2013. – № 5. – С. 31–34.