Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/34014
Title: Управління навчальним колективом в умовах агресивного зовнішнього середовища як частина лідерської компетентності педагога професійного навчання
Authors: Булинін, Владислав Олександрович
Булиніна, Оксана Дмитрівна
Маслова, Наталія Михайлівна
Keywords: навчальний колектив
агресивне освітнє середовище
лідерська компетентність
професійне навчання
2024у
Issue Date: 2024
Citation: Булинін В. О. Управління навчальним колективом в умовах агресивного зовнішнього середовища як частина лідерської компетентності педагога професійного навчання / В. О. Булинін, О. Д. Булиніна, Н. М. Маслова // Вісник науки та освіти. Серія Філологія, Педагогіка, Соціологія, Культура і мистецтво, Історія та археологія. ─ 2024. ─ № 5 (23). ─ С. 759─772.
Abstract: У статті представлено особливості управління навчальним колективом в умовах агресивного зовнішнього середовища як частини лідерської компетентності педагога професійного навчання. Термін «агресивне зовнішнє середовище» описує умови, які характеризуються високим рівнем непередбачуваності, конфліктів, швидких змін, а також соціальною, політичною, економічною, і технологічною нестабільністю. Лідерство з огляду на зростаючі зовнішні виклики перестає бути просто набором управлінських навичок, а перетворюється на комплексну компетентність, яка включає вміння адаптуватися до змін, розробляти стратегії виживання та розвитку колективу, а також підтримувати моральний дух і згуртованість студентів. Визначено, що важливим стає також уміння педагога ефективно комунікувати, вирішувати конфлікти і управляти стресовими ситуаціями.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/34014
ISSN: 2786-6165
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Булинін В.О., Булиніна О.Д., Маслова Н.М..pdf1,71 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.