Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/33742
Title: Вплив гормонального статусу на сприйняття смакових рецепторів у період вагітності
Authors: Маслова, Наталія Михайлівна
Булиніна, Оксана Дмитрівна
Кушнарьов, Олександр Олексійович
Фоміна, Вікторія Олексіївна
Keywords: смакові рецептори
вагітність
2024у
Issue Date: Jan-2024
Citation: Вплив гормонального статусу на сприйняття смакових рецепторів у період вагітності / Н. М. Маслова, О. Д. Булиніна, О. О. Кушнарьов, В. О. Фоміна // Innovative development of science, technology and education : Proceedings of IV International Scientific and Practical Conference, Vancouver, Canada, 18─20 January 2024 / Perfect Publishing. ─ Vancouver, 2024. ─ P. 70─76.
Abstract: Під час вагітності відбувається багато фізіологічних та поведінкових змін, включаючи зміни смаку та нюху. Смак і нюх, хоч і є принципово окремими системами, працюють разом, формуючи харчову поведінку та споживання їжі. В статті розглянуті деякі фізіологічні зміни, які можуть впливати на смак під час вагітності, що може бути пов'язане з біологічною потребою в додатковій енергії для підтримки вагітності, що допомагає організму адаптуватися до потреб вагітності та забезпечити оптимальні умови для росту та розвитку плоду.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/33742
ISBN: 978-1-4879-3792-8
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Маслова Н.М., Булиніна О.Д..pdf925,88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.