Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/33013
Title: Способи немедикаментозного лікування первинної артеріальної гіпертензії
Authors: Бобро, Лілія Миколаївна
Лактіонова, Олена Ігорівна
Коляда, Кирило Дмитрович
Keywords: гіпертонічна хвороба
артеріальний тиск
серцево-судинна захворюваність
есенціальна гіпертензія
2023у
Issue Date: 3-Nov-2023
Publisher: Scientia
Citation: Бобро Л. М. Способи немедикаментозного лікування первинної артеріальної гіпертензії / Л. М. Бобро, О. І. Лактіонова, К. Д. Коляда // Modernization of science and its influence on global processes : Proceedings of the IV International Scientific and Theoretical Conference, Bern, Swiss Confederation, 3 November 2023 / Scientia. – Bern, 2023. – P. 196─199.
Abstract: Робота присвячена вивченню впливу немедикаментозних факторів на перебіг гіпертонічної хвороби. За даними наукової літератури, встановлено, що артеріальний тиск (АТ) часто не контролюється у пацієнтів належним чином, незважаючи на добре відомий епідеміологічний зв’язок між високим кров’яним тиском і серцево-судинною захворюваністю та смертністю. Аналіз результатів досліждень показав, що для лікування есенціальної гіпертензії на основі нефармакологічних втручань необхідно здійснювати багатофакторний підхід: якісне харчування, фізична активність кілька разів на тиждень, досягнення нормальної маси тіла, припинення вживання алкоголю та тютюну, зменшення споживання натрію та збільшення вмісту кальцію, магнію та калію, контроль стресу можуть призводити до зменшення АТ. Немедикаметозне лікування треба починати на початку лікування і продовжувати разом з препаратами, щоб отримати максимальний ефект.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/33013
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стаття Бобро, Коляда, Лактионова (вересень 2023).pdf2,54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.