Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32799
Title: Ендоваскулярна тромбоектомія та внутрішньоартеріальні втручання при гострому ішемічному інсульті
Authors: Гражданов, Богдан Романович
Малик, Наталія Віталіївна
Keywords: ендоваскулярна тромбоектомія
внутрішньоартеріальні втручання
гострий ішемічний інсульт
тромболізіс
2023у
Issue Date: 23-Oct-2023
Publisher: sci-conf.com.ua
Citation: Гражданов Б. Р. Ендоваскулярна тромбоектомія та внутрішньоартеріальні втручання при гострому ішемічному інсульті / Б. Р. Гражданов, Н. В. Малик // Innovations and prospects in modern science : Proceedings of XI International Scientific and Practical Conference, Stockholm, Sweden, 23─25 October 2023 / sci-conf.com.ua. – Stockholm, 2023. – P. 82─84.
Abstract: Більшість інсультів, які призводять до інвалідності, виникають через закупорку великої кровоносної судини тромбом у мозку. Такі інсульти призводять до пошкодження тканин головного мозку через кисневу недостатність. Ішемічний інсульт – це інсульт, при якому обмеження кровотоку спричиняє пошкодження та загибель навколишніх тканин через нестачу кисню. Для цих пацієнтів найбільш інтуїтивно зрозумілим способом лікування є усунення закупорки шляхом введення препаратів, що розчиняють тромб, безпосередньо в тромб, або його видалення за допомогою механічного пристрою, або обох. Швидке лікування може відновити кровообіг до того, як сталося серйозне пошкодження мозку, що призведе до гарного одужання. Однак ці методи лікування також можуть спричинити крововилив у мозок, що може призвести до погіршення результатів.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32799
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Титулка + зміст .pdf752,65 kBAdobe PDFView/Open
Гражданов, Тезисы.pdf354,53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.