Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32795
Title: Принципи і значення паліативної допомоги в сучасному світі
Authors: Тарасенко, В.Д.
Копітько, Д.С.
Голозубова, Олена Валеріївна
Keywords: паліативна допомога
соціальна підтримка
психологічна підтримка
депресивний стан
2023у
Issue Date: 3-Nov-2023
Publisher: www.liga.science
Citation: Тарасенко В. Д. Принципи і значення паліативної допомоги в сучасному світі / В. Д. Тарасенко, Д. С. Копітько, О. В. Голозубова // Концепт науки XXI – стратегії, методи та наукові інструменти : матеріали IV міжнародної студентської наукової конференції, Вінниця, Україна, 3 листопада 2023 / www.liga.science. – Вінниця, 2023. – С. 255─256.
Abstract: Люди, які хворіють на тяжкі захворювання з високою летальностю, потребують особливого догляду, що включає в себе: медикаментозне лікування, соціальну і психологічну підтримку. Що є дуже важливим, тому що часто у випадках, коли лікування не допомагає в одужанні, у пацієнтів спостерігається депресивний стан. Тому потрібно розвивати напрямок паліативної допомоги в Україні, щоб пацієнти і їх рідні знали як можна підтримати стан хворого. Це може покращити різні аспекти життя пацієнта. Застосовується симптоматична терапія, тобто препарати для усунення болю, депресивного стану, тощо. І важливим аспектом є психологічна допомога рідним хворого, яким важко змиритися, що їх близька людина хворіє і це несе загрозу життю.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32795
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Титул Вінниця.pdf1,18 MBAdobe PDFView/Open
Тарасенко, Копітько, Голозубова.pdf604,22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.