Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31453
Назва: Вплив еубіотичної вечері на нормалізацію шлунково-кишкової флори при дисбактеріозі
Автори: В'юн, Тетяна Іванівна
Дуброва, Аделіна Максимівна
Тіщенко, Марія Олегівна
Теми: еубіоз
дисбактеріоз
мікробіота
мікрофлора
клітковина
шлунково-кишкова флора
Дата публікації: 17-лис-2022
Видавництво: sci-conf.com.ua
Бібліографічний опис: В’юн Т. І. Вплив еубіотичної вечері на нормалізацію шлунково-кишкової флори при дисбактеріозі / Т. І. В’юн, А. М. Дуброва, М. О. Тіщенко // Science and Technology: Problems, Prospects and Innovations : Proceedings of II International Scientific and Practical Conference, Osaka, Japan, 17–19 November 2022 / sci-conf.com.ua. – Osaka, 2022. – P. 100–101.
Короткий огляд (реферат): Повноцінний харчовий раціон людини має містити значну кількість клітковини. Денна норма становить 30-40 г. Клітковина не бере участі в обміні речовин організму, але є основним живильним середовищем для біфідо- і лактобактерій. При відсутності харчових волокон бактеріальна флора ШКТ виробляє значно більше токсичних речовин і менш ефективно виконує захисну функцію. Це може призвести до дисбактеріозу або посилити вже існуючі диспептичні розлади. Ідеальна пізня вечеря за годину до сну - це клітковина. Принцип полягає в тому, що кишечник краще кровопостачається вночі, коли ми спимо, тому клітковина повноцінно перетравлюється.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31453
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Осака Титул 17-19.22-1-4.pdf795,01 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Осака 17-19.22-7-8.pdf375,92 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.