Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31453
Назва: | Вплив еубіотичної вечері на нормалізацію шлунково-кишкової флори при дисбактеріозі |
Автори: | В'юн, Тетяна Іванівна Дуброва, Аделіна Максимівна Тіщенко, Марія Олегівна |
Теми: | еубіоз дисбактеріоз мікробіота мікрофлора клітковина шлунково-кишкова флора |
Дата публікації: | 17-лис-2022 |
Видавництво: | sci-conf.com.ua |
Бібліографічний опис: | В’юн Т. І. Вплив еубіотичної вечері на нормалізацію шлунково-кишкової флори при дисбактеріозі / Т. І. В’юн, А. М. Дуброва, М. О. Тіщенко // Science and Technology: Problems, Prospects and Innovations : Proceedings of II International Scientific and Practical Conference, Osaka, Japan, 17–19 November 2022 / sci-conf.com.ua. – Osaka, 2022. – P. 100–101. |
Короткий огляд (реферат): | Повноцінний харчовий раціон людини має містити значну кількість клітковини. Денна норма становить 30-40 г. Клітковина не бере участі в обміні речовин організму, але є основним живильним середовищем для біфідо- і лактобактерій. При відсутності харчових волокон бактеріальна флора ШКТ виробляє значно більше токсичних речовин і менш ефективно виконує захисну функцію. Це може призвести до дисбактеріозу або посилити вже існуючі диспептичні розлади. Ідеальна пізня вечеря за годину до сну - це клітковина. Принцип полягає в тому, що кишечник краще кровопостачається вночі, коли ми спимо, тому клітковина повноцінно перетравлюється. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31453 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові роботи молодих вчених. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Осака Титул 17-19.22-1-4.pdf | 795,01 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Осака 17-19.22-7-8.pdf | 375,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.