Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31453
Title: Вплив еубіотичної вечері на нормалізацію шлунково-кишкової флори при дисбактеріозі
Authors: В'юн, Тетяна Іванівна
Дуброва, Аделіна Максимівна
Тіщенко, Марія Олегівна
Keywords: еубіоз
дисбактеріоз
мікробіота
мікрофлора
клітковина
шлунково-кишкова флора
Issue Date: 17-Nov-2022
Publisher: sci-conf.com.ua
Citation: В’юн Т. І. Вплив еубіотичної вечері на нормалізацію шлунково-кишкової флори при дисбактеріозі / Т. І. В’юн, А. М. Дуброва, М. О. Тіщенко // Science and Technology: Problems, Prospects and Innovations : Proceedings of II International Scientific and Practical Conference, Osaka, Japan, 17–19 November 2022 / sci-conf.com.ua. – Osaka, 2022. – P. 100–101.
Abstract: Повноцінний харчовий раціон людини має містити значну кількість клітковини. Денна норма становить 30-40 г. Клітковина не бере участі в обміні речовин організму, але є основним живильним середовищем для біфідо- і лактобактерій. При відсутності харчових волокон бактеріальна флора ШКТ виробляє значно більше токсичних речовин і менш ефективно виконує захисну функцію. Це може призвести до дисбактеріозу або посилити вже існуючі диспептичні розлади. Ідеальна пізня вечеря за годину до сну - це клітковина. Принцип полягає в тому, що кишечник краще кровопостачається вночі, коли ми спимо, тому клітковина повноцінно перетравлюється.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31453
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Осака Титул 17-19.22-1-4.pdf795,01 kBAdobe PDFView/Open
Осака 17-19.22-7-8.pdf375,92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.