Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30906
Title: Вплив тривалого стресу щурів-самиць на показники окислювально-антиоксидантного гомеостазу тканини підшлункової залози і крові у їх потомства
Authors: Сіренко, Віктор Анатолійович
Павлова, Олена Олексіївна
Keywords: підшлункова залоза
сироватка крові
хронічний іммобілізаційний стрес
оксидантно-антиоксидантний гомеостаз
щури
Issue Date: 17-Jul-2022
Citation: Сіренко В. А. Вплив тривалого стресу щурів-самиць на показники окислювально-антиоксидантного гомеостазу тканини підшлункової залози і крові у їх потомства / В. А. Сіренко, О. О. Павлова // Grail of Science. – 2022. – No 16: III Correspondence International Scientific and Practical Conference Globalization of Scientific Knowledge: International Cooperation and Integration of Sciences held on June 17th, 2022 by NGO European Scientific Platform (Vinnytsia, Ukraine), LLC International Centre Corporative Management (Vienna, Austria). – P. 514–518.
Abstract: На моделі хронічного стресу спричиненого довготривалою іммобілізацією щурів-самиць в період вагітності, встановлено, що у тканині підшлункової залози і сироватці крові не тільки їх самих, а й їх одно- та двохмісячного потомства відзначається зсув основних показників оксидантно-антиоксидантного гомеостазу, що, можливо є результатом реалізації нейрогуморальної відповіді організму на стрес. Ці зміни не є ідентичними у сироватці крові і тканині підшлункової залози тварин, а інформативність показників оксидантно-антиоксидантного гомеостазу сироватки крові, що використовується для кращого розуміння аналогічних змін в тканині підшлункової залози, є відносною.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30906
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра загальної та клінічної патофізіології імені Д.О. Альперна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сіренко ВА_Павлова ОО_Вплив тривалого стресу.pdf2,54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.