Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30836
Title: Формування професійної компетентності студента медичного університету при вивченні медико-біологічних дисциплін
Other Titles: Formation of the Medical University Student’s Professional Competence in the Study of Medical and Biological Disciplines
Authors: Батюк, Лілія Василівна
Жерновникова, Оксана Анатоліївна
Keywords: студент
заклад вищої освіти
професійна компетентність
компетенції
Issue Date: 22-Nov-2021
Publisher: ГВУЗ "Переяслав-Хмельницкий государственный педагогический университет имени Григория Сковороды"
Citation: Батюк Л. В. Формування професійної компетентності студента медичного університету при вивченні медико-біологічних дисциплін / Л. В. Батюк, О. А. Жерновникова // Профессиональное образование: методология, теория и технологии. – 2021. – № 14. – С. 51–89. – DOI: 10.31470/2415-3729-2021-14-51-89.
Abstract: Статтю присвячено дослідженню поняття професійний розвиток студентів закладів вищої медичної освіти у сфері професійних компетентностей, на прикладі компетентностей та результатів навчання, формуванню яких сприяє дисципліна «Медична та біологічна фізика». Розглядається процес формування у студентів системи знань і компетентностей при вивченні медико–біологічних дисциплін, які включають в себе базові фізичні принципи та підходи до дослідження процесів у живій природі, фізико–технічні принципи функціонування медичних пристроїв, використання математичних методів в біомедичних дослідженнях, складають основу предметних компетентностей та є невід’ємною складовою професійної компетентності майбутнього лікаря в галузі охорони здоров’я, а також підґрунтям для вивчення фахово–орієнтовних природничих та клінічних дисциплін у вищих медичних навчальних закладах України. Для досягнення окресленої цілі використанні такі методи дослідження, як узагальнення, порівняння, систематизація й абстрагування. Обґрунтовано структуру професійноїкомпетентності майбутніх фахівців медичних закладів, яка містить взаємозв’язок з нормативним змістом підготовки здобувачів вищої освіти, згідно з вимогами стандарту дисципліни, яка вивчається. Встановлено, що деталізація компетентностей згідно програми навчальної дисципліни, структури, форми, методів і умов реалізації моделі формування професійної компетентності майбутніх лікарів в процесі навчання в закладах вищої освіти потребують подальшого дослідження.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30836
ISSN: 2415-3729 (Print)
2415-3737 (Online)
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра медичної та біологічної фізики і медичної інформатики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Formation of the Medical University Student’s Professional.pdf331,06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.