Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30139
Назва: | Вплив харчової добавки Е407а на вміст маркерів запалення у сироватці крові щурів |
Автори: | Ткаченко, Антон Сергійович Горбач, Тетяна Вікторівна Оніщенко, Анатолій Ігорович |
Теми: | карагенан E407a |
Дата публікації: | кві-2021 |
Бібліографічний опис: | Ткаченко А. С. Вплив харчової добавки Е407а на вміст маркерів запалення у сироватці крові щурів / А. С. Ткаченко, Т. В. Горбач, А. І. Оніщенко // Фізіологія, валеологія, медицина: сучасний стан та перспективи розвитку : тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції, Харків, 06 квітня 2021 р. / НФаУ. – Харків, 2021. – С. 157. |
Короткий огляд (реферат): | У науковій спільноті активно обговорюється необхідність регламентації вмісту харчової добавки Е407а (напівочищенний карагенан) в продуктах харчування. Дані добавки широко використовується для поліпшення текстури продуктів харчування. Однак, експериментальні дані вказують на прозапальні властивості Е407а. Метою роботи була оцінка інтенсивності Е407а-індукованого запалення шлунково-кишкового тракту шляхом дослідження вмісту циркулюючих маркерів запалення та ендогенної інтоксикації. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30139 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Науково-дослідний інститут експериментальної та клінічної медицини ХНМУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Тезисы НФАУ 6 апреля 2021 г. Е407а.pdf | 480,9 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.