Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28629
Title: Можливості комбінації лактулози та рифаксиміну в лікуванні початкових стадій печінкової енцефалопатії у пацієнтів з цирозом печінки
Authors: Рождественська, Анастасія Олександрівна
Keywords: печінкова енцефалопатія
рифаксимін
лактулоза
клінічний випадок
Issue Date: May-2021
Citation: Рождественська А. О. Можливості комбінації лактулози та рифаксиміну в лікуванні початкових стадій печінкової енцефалопатії у пацієнтів з цирозом печінки / А. О. Рождественська // Актуальні питання діагностики та лікування внутрішніх хвороб на прикладі клінічного випадку : збірник тез та постерних робіт з міжнародною участю, Харків, березень–травень 2021 року. – Харків : ХНМУ, 2021. – С. 32–34.
Abstract: Актуальність. Одним із ускладнень хронічних захворювань печінки є печінкова енцефалопатія (ПЕ), яка супроводжує більше 20% хворих на цироз печінки і в 35-40% випадків характеризується тяжкою клінічною симптоматикою. Виживання хворих протягом одного року після маніфестації ПЕ досягає лише 40%, зменшуючись протягом наступних трьох років до 20%. У цьому аспекті важливим є комплексне медикаментозне лікування хворих на ЦП та своєчасне призначення ефективних засобів детоксикації з урахуванням основних патогенетичних механізмів формування ПЕ. Питання своєчасної діагностики й оптимізації лікування початкових проявів ПЕ залишаються надзвичайно актуальними. Мета. Визначити можливості терапії препаратами лактулози та рифаксиміну у пацієнтів на початкових стадіях печінкової енцефалопатії на прикладі клінічного випадку.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28629
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Рождественська_Збірник_клін.випадок_1.pdf528,79 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.