Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27361
Title: Спейсер голівки стегнової кістки для хірургічного лікування інфекційного артриту кульшового суглоба : інформаційний лист про нововведення в сфері охорони здоров’я № 94-2020
Authors: Голка, Г.Г.
Бурлака, В.В.
Гопцій, О.В.
Олійник, А.О.
Ханик, Т.Я.
Веснін, В.В.
Фадєєв, О.Г.
Штикер, С.Ю.
Keywords: спейсер голівки стегна
інфекційний артрит кульшового суглоба
Issue Date: 2020
Publisher: Укрмедпатентінформ МОЗ України
Citation: Спейсер голівки стегнової кістки для хірургічного лікування інфекційного артриту кульшового суглоба : інформаційний лист про нововведення в сфері охорони здоров’я № 9 Ю4-2020 / Г. Г. Голка, В. В. Бурлака, О. В. Гопцій, А. О. Олійник, Т. Я. Ханик, В. В. Веснін, О. Г. Фадєєв, С. Ю. Штикер / ХНМУ, Укрмедпатентінформ, МОЗ України. – Київ : Укрмедпатентінформ, 2020. – 4 с.
Abstract: Інфекційний артрит кульшового суглоба - це інфекційне запалення суглоба, що супроводжується руйнуванням хрящових поверхонь голівки стегнової кістки і вертлюгової западини, інфільтрацією капсули (синовіальної оболонки) суглоба і персистуванням мікрофобної флори. Джерело інфекції знаходиться в синовіальній оболонці капсули суглоба, що підлягає розсіченню і видаленню, так як зазначена інфекція може розповсюджуватися у середину голівки стегнової кістки і кісткову тканину вертлюгової западини. Нами розроблено спейсер голівки стегнової кістки для хірургічного лікування інфекційного артриту кульшового суглоба, який містить виготовлені із самотвердіючого кісткового цементу, насиченого антибіотиками, в єдиному конгломераті голівку і ніжку. Голівка і ніжка розташовані співвісно одна за другою, довжина ніжки дорівнює сумарній довжині шийки стегнової кістки суглоба і вертлюгової її зони до кортикальної її пластини, при цьому всередині голівки і ніжки спейсера по всій його довжині встановлені нарізні металеві стрижні.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27361
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра травматології та ортопедії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Інформаційний лист Олійник2020.doc53 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.