Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26306
Title: Поєднаний перебіг цукрового діабету та гастроезофагеальної рефлюксної хвороби: чинники ризику і динаміка формування
Authors: Цівенко, Оксана Іванівна
Лахно, Ольга Вікторівна
Бахарєв, Олег Сергійович
Keywords: цукровий діабет 2-го типу
гастроезофагеальна рефлюксна хвороба
Issue Date: 2020
Citation: Цівенко О. І. Поєднаний перебіг цукрового діабету та гастроезофагеальної рефлюксної хвороби: чинники ризику і динаміка формування / О. І. Цівенко, О. В. Лахно, О. С. Бахарєв // Здоров’я людини у сучасному світі: питання медичної науки та практики : матеріали міжнародної науково-практичної конференції (м. Одеса 15-16 травня 2020 року). – Одеса : ГО «Південна фундація медицини», 2020. – С. 60–63.
Abstract: Цукровий діабет 2 типу є однією з найбільш важливих проблем сучасної охорони здоров’я. У світі 6,6% дорослого населення страждає на цукровий діабет 2 типу, і з кожним роком зростає кількість хворих. В даний час встановлено, що цукровий діабет 2 типу входить в число факторів ризику розвитку різних патологічних станів і захворювань. Зокрема, є дані, що функціональні зміни з боку стравоходу та гастродуоденальної зони у хворих на цукровий діабет зустрічаються в 70-80% випадків, а органічна патологія – у 40%.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26306
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
сд, гэрб Бахарев О.С..pdf1,45 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.