Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26305
Title: Клінічний випадок підгострого лімфоцитарного ("післяпологового") тиреоїдиту, особливості діагностики та лікування
Authors: Лахно, Ольга Вікторівна
Свентозельська, Тетяна Володимирівна
Keywords: підгострий лімфоцитарний тиреоїдит
аутоімунне запалення
щитовидна залоза
Issue Date: 2020
Citation: Лахно О. В. Клінічний випадок підгострого лімфоцитарного ("післяпологового") тиреоїдиту, особливості діагностики та лікування / О. В. Лахно, Т. В. Свентозельська // Science, society, education: topical issues and development prospects : Abstracts of the 7th International scientific and practical conference, Kharkiv, Ukraine, June 7–9, 2020. – Kharkiv, 2020. – С. 145–147.
Abstract: Підгострий лімфоцитарний тиреоїдит – це аутоімунне запалення щитовидної залози, яке характеризується початком з раптовими проявами тиреотоксикозу. Згідно з епідеміологічними даними приблизно 35 % від загальних випадків тиреоїдиту складає підгострий лімфоцитарний тиреоїдит. Найчастіше хвороба зустрічається у жінок від 30 до 50 років, та у жінок дітородного віку. Також, підгострий лімфоцитарний тиреоїдит виникає у 5-10% жінок в післяпологовому періоді, зазвичай від 6 тижнів до 3 місяців після пологів, тому даний тип тиреоїдиту ще називають післяродовим.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26305
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
тиреоїдит клін.випадок.pdf4,84 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.