Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2555
Title: Вміст біоенергетичних субстратів та аденілових нуклеотидів у хворих на гіпертонічну хворобу, що асоційована з цукровим діабетом 2 типу
Authors: Ситіна, Ірина Василівна
Keywords: внутрішні хвороби
гіпертонічна хвороба
цукровий діабет 2 типу
енергодефіцитний стан
Issue Date: Oct-2012
Publisher: Луганський державний медичний університет
Citation: Ситіна І. В. Вміст біоенергетичних субстратів та аденілових нуклеотидів у хворих на гіпертонічну хворобу, що асоційована з цукровим діабетом 2 типу / І. В. Ситіна // Український медичний альманах. – 2012. – Том 15, № 5. – С. 238–241.
Abstract: Досліджено вміст біоенергетичних субстратів у хворих на гіпертонічну хворобу, що асоційована з цукровим діабетом 2 типу. Обстежено 126 осіб - 50 осіб (30 жінок та 20 чоловіків) хворих на ГХ, що асоційована з ЦД 2 типу, група порівняння - 46 осіб ( 26 жінок та 20 чоловіків) хворих на ГХ та 30 практично здорових осіб, склали групу контролю. Було вивчено вміст глюкози, молочної та піровиноградної кислоти, неетерифікованих жирних кислот, гліцеролу та АТФ, АДФ, АМФ з наступним розрахунком їх співвідношення. Встановлено, що у хворих на ГХ та ЦД 2 типу формується стан енергодефіциту, про що свідчить підвищений рівень молочної та піровиноградної кислоти, неетерифікованих жирних кислот, гліцеролу та зниження рівню АТФ з підвищенням вмісту АМФ та АДФ.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2555
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини № 1, основ біоетики та біобезпеки



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.