Be careful - the repository is working in TEST MODE. Будьте уважні - репозитарій працює в ТЕСТОВОМУ РЕЖИМІ
 

Проблеми та перспективи підвищення кваліфікації педагогів медичних освітніх закладів із застосування інноваційних технологій у навчанні

Thumbnail Image

Date

2019

Authors

Лопіна, Наталія Андріївна
Журавльова, Лариса Володимирівна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

В сучасних умовах трансформації системи медичної освіти з необхідністю постійного безперервного підвищення кваліфікації медичних працівників перед викладачами навчальних медичних установ постають ряд питань щодо забезпечення безперервного фахового розвитку медичних спеціалістів та асоційованих з цим організаційних питань. Впровадження інноваційних технологій навчання в систему додипломного та післядипломного навчання є тим інструментом, за допомогою якого може бути реалізовано цілий комплекс педагогічних та дидактичних проблем забезпечення медичної освіти [2,3,6]. Проте для широкої інтеграції новітніх технологій навчання з традиційною медичною освітою необхідним є розробка програм підвищення кваліфікації самих педагогів медичних освітніх установ, що сприятиме постійному динамічному створенню якісного навчального контенту та постійній взаємодії всіх учасників освітнього процесу [1,4-5,7]. Програми та навчальні курси підвищення кваліфікації педагогів медичних освітніх закладів із застосування інноваційних технологій у навчанні відсутні і лише частково реалізуються при проходженні магістратури з педагогіки вищої школи медичними педагогами. З огляду на сучасні потреби підвищення кваліфікації медичних педагогів актуальним є проведення он-лайн курсів підвищення кваліфікації медичних педагогів та розробка відповідної навчальної програми у відповідності до потреб сучасної медичної освіти, що у свою чергу, дозволить реалізувати якісну безперервну підготовку лікарів.

Description

Keywords

післядипломна освіта, інноваційні технології

Citation

Лопіна Н. А. Проблеми та перспективи підвищення кваліфікації педагогів медичних освітніх закладів із застосування інноваційних технологій у навчанні / Н. А. Лопіна, Л. В. Журавльова // Інновації у вищій медичній та фармацевтичній освіті України (з дистанційним під’єднанням ВМ(Ф)НЗ України за допомогою відеоконференц-зв’язку) : матеріали XVІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, м. Тернопіль, 16–17 травня 2019 р. / Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського. – Тернопіль, 2019. – С. 264–265.