Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22821
Title: Оцінка ефективності комплексної терапії з включенням імуномодуляторів у хворих на генералізований пародонтит хронічного перебігу І та ІІ ступеня розвитку на тлі лямбліозної інвазії
Authors: Савєльєва, Н.М.
Соколова, І.І.
Герман, С.І.
Томіліна, Т.В.
Шнайдер, С.А.
Keywords: генералізований пародонтит
лямбліоз
місцевий імунітет
Issue Date: 2019
Publisher: Вісник стоматології
Citation: Оцінка ефективності комплексної терапії з включенням імуномодуляторів у хворих на генералізований пародонтит хронічного перебігу І та ІІ ступеня розвитку на тлі лямбліозної інвазії / Н. М. Савєльєва, І. І. Соколова, С. І. Герман, Т. В. Томіліна, С. А. Шнайдер // Вісник стоматології. – 2019. – № 2. – С. 110-116.
Abstract: У статті висвітлені результати досліджень щодо ефективності проведеного лікування хворих на генералізований пародонтит (ГП) І та ІІ ступенів розвитку хронічного перебігу на тлі лямбліозу. Виконана робота ґрунтується на результатах спостереження за 180 особами, хворими на ГП: основної групи, яка отримувала розроблену комплексну терапію із застосуванням імуномодуляторів та групи порівняння, яку було проліковано за традиційною схемою. Зосередження особливої уваги на застосуванні імуномодуляторів при розробці схеми лікування обумовлене даними, отриманими в ході попередніх досліджень, які довели безпосередню причетність порушень в роботі імунної системи до розвитку ГП у хворих з лямбліозом.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22821
ISSN: 2078-8916
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Савєльєва_Вісник.pdf1,16 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.