Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21909
Назва: Вплив інтерлейкіну-6 на розвиток діастолічної дисфункції у хворих на цукровий діабет 2 типу та ожиріння
Автори: Щербаков, Олександр Олександрович
Теми: інтерлейкін-6
діастолічна дисфункція
цукровий діабет 2-го типу
ожиріння
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Щербаков О. О. Вплив інтерлейкіну-6 на розвиток діастолічної дисфункції у хворих на цукровий діабет 2 типу та ожиріння / О. О. Щербаков, Н. В. Сокольнікова // Медицина третього тисячоліття : збірник тез міжвузівської конференції молодих вчених та студентів, Харків, 22–24 січня 2018 р. / ХНМУ. – Харків, 2018. – С. 127–128.
Короткий огляд (реферат): Останнім часом науковці все більше приділяють уваги прозапальному цитокіну інтерлейкіну-6 як патогенетичному чиннику розвитку діастолічної дисфункції у хворих на цукровий діабет 2 типу та ожиріння. ЦД 2 типу та ожиріння є взаємопов’язаними захворюваннями метаболізму з важкими ускладненнями з боку серцево-судинної системи, тому важливим є уточнення впливу активації прозапального ІЛ-6 на розвиток діастолічної дисфункції як маркеру первинного ураження міокарду саме у таких хворих. Мета: виявити взаємозв’язок між підвищенням рівню ІЛ- 6 та розвитком діастолічної дисфункції у хворих на цукровий діабет 2 типу та ожиріння.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21909
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вплив інтерлейкіну-6 .pdf271,09 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.