Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20473
Title: Вивчення напруги зсуву та ендотеліальної дисфункції у пацієнтів молодого віку зі спондилогенною вертебро-базилярною недостатністю
Authors: Некрасова, Наталія Олександрівна
Keywords: напруга зсуву
спондилогенна вертебро-базилярна недостатність
Issue Date: 25-Sep-2017
Publisher: ХНМУ
Citation: Некрасова Н. О. Вивчення напруги зсуву та ендотеліальної дисфункції у пацієнтів молодого віку зі спондилогенною вертебро-базилярною недостатністю / Н. О. Некрасова // Український журнал медицини, біології та спорту. – 2018. – № 6 (8). – С. 96–100.
Abstract: У результаті обстеження 240 хворих з веріфіко- ваним діагнозом “вертебрально-базилярна недо- статность (ВБН) спондилогенного походження” було вивчено закономірності зміни стану напруги зсуву в каузальній хребтовій артерії на етапах прогресування ВБН. Вивчення співвідношення ЕН-1/S-NO, що відображає рівновагу між вмістом судиноактивних вазоконстрікторів і вазодилятато- рів дозволяє розширити уявлення про патогенетич- ні механізми формування та розвитку ВБН на тлі спондилогенних порушень. Узагальнення виявле- них закономірностей дозволяє дійти висновку, що- до клінічної інформативності співвідношення ЕН-1/S-NO та дає можливість стверджувати, що стан вазоконстрикторно-вазодилятаторного балан- су суттєво залежить від показника ISD та може бути використаний у якості прогностично-діагностичного критерію з метою вибору подальшої лікувальної тактики для пацієнтів даної нозологічної групи.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20473
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра неврології № 2



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.